©2019 by Rosanne Schot. Foto's o.a. door A.M. Minnaard & Ceacilia Rasch

Portfolio

 

Adviseur Stichting End Non-Consensual Porn

Ik adviseer voor de stichting ENCP over de strategie en zet mijn netwerk in voor het creeëren van bewustzijn over de impact van online seksueel geweld.

Lezingen

Ik geef lezingen over verschillende thema's die relateren aan feminisme, (vrouwen)geschiedenis en politiek. Zo heb ik eerder gesproken over 'Virginia Woolf en haar Room of One's Own' en 'Democratie in Actie in Alkmaar' en 'Het belang van vrouwengeschiedenis'. Ik brainstorm graag over een passende invulling van een historisch of maatschappelijk thema.

Schrijven

Ik schrijf graag artikelen, opiniestukken en recensies over een divers scala aan onderwerpen. Deze stukken zijn onder andere gepubliceerd bij Science Guide, Joop.nl, Historici.nl en Deja Vu. Bij publicaties is een uitgebreid overzicht beschikbaar.

Evenementen

Ik heb een verscheidenheid aan evenementen georganiseerd van symposia, debat- en netwerkavonden, tot lezingen en tentoonstellingen.

100 jaar vrouwenkiesrecht

2019 is het jaar waarin wij algemeen kiesrecht vieren. Als onderdeeel voor het comité 100 jaar vrouwenkiesrecht werk ik mee aan verschillende projecten rondom deze mijpaal. Ik heb meegewerkt aan de tentoonstelling 'Stemt Hoopvol' is het Provinciehuis van Noord-Holland en geef lezingen over het onderwerp o.a. voor de Gemeente Alkmaar.